Gratis frakt over hele verden for alle bestillinger over 1300NOK

norway
www.airforcenorge.com
 
Hjem >  Frakt & Retur

Frakt & Retur

Du har 30 dager fra utsendelsesdatoen for å returnere et produkt for en bytte eller en refusjon. Vær oppmerksom på at du har 14 dager til å bytte eller returnere rabatterte eller salgsartikler.

Ikke-returvarer
Et produkt vil bare bli akseptert for bytte eller refusjon hvis det returneres ubrukt, ubeskadiget og i ny tilstand. Alle Kroppspiercing er sendt i klare plastposer og forseglet med et prospektetikett som tillater kundene å se elementene og fortsatt benytter seg av vår fantastiske returpolitikk. Vi vil imidlertid ikke bytte eller refundere noen gjenstand for piercing hvis vi tror det Forseglet emballasje har blitt åpnet eller tapt. Dette påvirker ikke dine lovbestemte rettigheter.
Hvis et produkt er blitt gravert, kan vi ikke tilby en bytte eller gi en full refusjon. Vi vil imidlertid tilby en 50% refusjon.

Utveksling / retur Faq
Hva gjør jeg hvis jeg har mistet fakturaen min?
Ikke vær bekymret hvis du mister fakturaen Du kan fortsatt returnere varen din. Pakke opp varen du vil returnere og inkludere detaljer og bestillingsnummer (dette kan bli funnet på våre e-postmeldinger eller ved å se på ordrehistorikk i din online-konto) og la oss vite hva du ønsker å bytte eller refundere.

Hvor lang tid tar det å behandle en retur?
Fra mottak av pakken din tar vi sikte på å behandle returene så raskt som mulig - vanligvis innen 48 timer. Ved opptatt perioder av året, vennligst tillat opptil syv arbeidsdager for at du skal bli behandlet.
Kan jeg bytte til en dyrere vare?
Ja, hvis erstatningselementet er dyrere enn det returnerte elementet, vil vi kontakte deg for betaling av forskjellen.
Hva skjer hvis varen jeg vil ha i utveksling er ute av lager?
Hvis vi ikke har det elementet du vil ha i utveksling på lager, vil du bli kontaktet av vårt kundeserviceteam innen 30 dager og tilbys et alternativt element eller full refusjon.

Hvor lenge skal jeg vente på tilbakebetaling?
Vi vil behandle tilbakebetaling så snart som mulig vanligvis innen 48 timers kvittering. Vi sender deg en e-post for å fortelle deg at vi har mottatt varen og behandler den. En refusjon vil normalt ta rundt fem til syv arbeidsdager som vises på kontoen din, men dette kan også avhenge av banken din.

Min artikkel er feil og jeg vil returnere den.
Varene er klassifisert som feil hvis de mottas skadet, eller hvor en produksjonsfeil oppstår innen 30 dager etter kjøp. Vær oppmerksom på at elementer som er skadet som et resultat av slitasje, anses ikke å være feilaktige. Hvis du mener at varen din er feil, vennligst kontakt oss som vil gi råd om hvordan du returnerer varen til reparasjon / erstatning hvis du returnerer innenfor garantiperioden.

Avbryte eller endre en bestilling
Vennligst sjekk og legg bestillingene dine forsiktig da vi ikke kan gjøre endringer når vi har mottatt det. Hvis du vil legge til produkter i din bestilling, bør du legge inn en ny ordre.
Hvis du trenger å endre detaljer på leveringsadressen, fjern elementene fra bestillingen eller avbryt bestillingen, vennligst kontakt vårt kundeserviceteam mellom kl. 8.30 til 17.30, mandag til fredag ​​(unntatt helligdager)

Forskrift om forbrukeravtaler 2013
Denne loven gir deg følgende avbestillingsrettigheter når du kjøper online eller via telefon: Du har rett til å kansellere kontrakten din, hvis du utøver din rett ikke lenger enn 14 dager etter dagen du mottar varene eller tjenestene.
Dine rett til å returnere produkter gjelder ikke for varer som er gjort til din spesifikasjon (spesielle bestillinger), som har blitt klart personlig eller gravert, eller som av grunn av deres natur ikke kan returneres, inkludert kroppspiercing smykker der emballasjeforseglingen har blitt ødelagt eller Tampered, av hygieniske grunner, eller noen produkter med en forsegling hvor selen har vært eller er ødelagt.

Tilbake
 
  • Share on Facebook
  • Tweet
  • Share on Google+
  • Pin it
  • Share on LinkedIn
  • Send email